Mees tõstis soodsa omaloodud juurdeehitusega nii enda kui naabermaja hinda

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fred ja Laura köögis, mille tänu juurdeehitusele ehitada said.
Fred ja Laura köögis, mille tänu juurdeehitusele ehitada said. Foto: homesandproperty.co.uk

Pisikese tagaaiaga kitsale majale juurdeehituse teinud pere võlus oma ideega ära naabrid, kes tellisid arhitektist pereisalt enda kodule täpselt samasuguse projekti.

Britid Fred ja Laura Guttfield tundsid, et kuigi neile nende kodu väga meeldib, ei ole nad enam nõus elama kitsa köögiga kodus, mis tagaaiaga sugugi mugavalt ühenduses pole. 

Arhitektiametit pidav Fred projekteeris seepeale tagaaeda nii geniaalse juurdeehituse, et kui ehitusprotsessi ajal kodunt eemal viibinud naabrid tulemust nägid, tellisid nad endale silmapilkselt samasuguse, lihtsalt peegelpildis lahenduse.

Selle otsuse parim osa on see, et nii harmooniliselt kokkusobivad laiendused tõstavad mõlema maja väärtust märkimisväärselt, oluliselt rohkem kui kulus raha Fredi projekti elluviimiseks. Tavaliselt tellib igaüks seda tüüpi majadele omaette juurdeehituse ja need ei moodusta kunagi tervikut. Fredi ja nende naabrite majaga on nüüd aga hoopis teine lugu.

Vaata pilte kaunist lahendusest SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles