Vana lossi kõrvale kerkis ülimoodne kuur

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.contemporist.com

Esmapilgul näeb Duivenvoorde hoovi nimeline maja välja nagu tavaline kuur. Külastuskeskuseks ehitatud hoone peidab endas aga mitmeid kavalaid võtteid, muutes selle kaasaegse disaini võimalusterohkuse musternäidiseks.

Foto: www.contemporist.com

Kuurilaadne hoone ehitati ligi 800 aastat vana Duivenvoorde lossi juurde abihooneks majutamaks teenuseid, mis vanasse kastelli ära ei mahu.

Maaliline Duivenvoorde loss
Maaliline Duivenvoorde loss Foto: Wikimedia Commons

Büroo 70F loodud struktuuri seinad avanevad ülesse ning loovad üheagselt tuttavliku ja uudse vormi. Üldmulje ei pruugiks olla võõrastav ka Eesti kontekstis, viilkatusega pikk puithoone meenutab ka rehielamu põhivormi.

Hoones tegutseb restoran, mis kasutab liikuvaid paneele ühendamaks siseruume ja majaesiseid terasse, kaotades piiri siseruumi ja välise vahel. Veel asub majas muuseumipood ning projektiruumid, mis kuuluvad Duivenvoorde lossi muuseumi juurde.

Foto: www.contemporist.com

Kuigi hoone ise on mõõtmetelt väheldane ei tundu see siiski uberikuna. Maja interjööri ei tükelda ükski vahesein ning sellel ei ole ka välja ehitatud lage, jättes ruumi avaraks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles