Kadriorus ootab linnakodanikke külluslik tsaariaegne korter

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Kretszwaldi ja Raua tänava ristil on müüa uhke suurkodanlik residents mugava asukohaga Kesklinna ja võluva Kadrioru piiril.

Foto: KV.EE

Viiekorruseline kivimaja ehitati aastal 1914 ning on tänaseks suurepärases seisukorras säilinud. Müügil on teise korruse viietoaline korter.

Foto: KV.EE

Põrandaid katab kvaliteetne tammepuust kalasabaparkett. Kogu ülejäänud sisustus vastab samuti ehitamisaegsele perioodile, alates pesuruumidest lõpetades mööbliga, mis kõik kutsuvad esile sajanditaguse suursugususe atmosfääri. Kui ihkad möödunud aegade võlude järele siis sobib see korter nagu rusikas silmaauku.

Foto: KV.EE

Lagedes ilutsevad stukkkarniisid ja rosetid ning kahepoolsed juugendlikud uksed annavad isegi märku teatavast opulentsusest, kuid korter jääb siiski hea maitse piiridesse. Korteri plaanis on rangelt jälgitud privaatse- ning avaliku ruumi eraldatust. Magamistoad on eraldatud korteri idapoolsele küljele, samal ajal kui kadunud aegade hiilgust meenutav salong ning köök avanevad lääne poole.

Foto: KV.EE

Köök on selles minevikuihalusest kantud korterikujunduses kaasaegsem ning minimalistlikum puhang, moodustades ülejäänud korteriga kauni ebakõla.

Foto: KV.EE

Vaata lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles