Galerii: erakordse sisuga mõisahoone ootab uut pererahvast

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1748 aastal ehitatud Linnamäe mõis Pärnumaal ootab asjalikku peret, kellele varjualust ja kodusoojust pakkuda.

Kahekorruseline avar mõisahoone on ehitatud 19 sajandi esimesel poolel. Üldpinda on selles Linnamäe mõisas ühtekokku 572 ruutmeetrit. Hoone on renoveeritud, vaid kolm tuba üheksast vajavad veel taastamist.

Linnamäe mõis.
Linnamäe mõis. Foto: KV.EE

Mõisahoone esimesel korrusel asub kaheks jagatud eeskoda, avar elutuba, kaks magamistuba, tualettruum, trepihall ning ruumikas köök, mille põrandas asuv keldriluuk viib alla keldrikorruse ruumidesse.

Linnamäe mõis.
Linnamäe mõis. Foto: KV.EE

Teiselt korruselt võib leida suursuguse raamatukogu, kaks magamistuba, tualettruumi, duširuumi ning kolm remonti vajavat eluruumi, vaatega mõisa tiikidele. Mõisahoonel on oma heitveepuhastussüsteem, küttelahendused ahjude või kaminatega.

Mõisasüdameks oleva renoveeritud härrastemaja ümber on kaunis Inglise stiilis park, ühes looklevate jalgteede, lehtla, sillakese ja tiikidega. 

Mõisa ümbritseb kõrghaljastusega kaetud ürgmets, koos korralike sõidu-ja jalgteedega. Puhas õhk ja vaikusega pärjatud keskkond on siinkohal aga vaid kirsiks tordil.

Uuri uhkest mõisaelust veidi lähemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles