Pika ajalooga Laia tänava majas leiab endale kodu tõeline luksusearmastaja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Tallinna vanalinnas, Lai tänav 37 asuvas 15. sajandi majas on müüa suurejooneline esimese korruse korter. Tasub vaid heita pilk väiksema ballisaali mõõtu toale, kui võib kohe ära armuda.

Foto: KV.EE

Kahekorruselise hoone klassitsistlik fassaadikujundus pärineb 18. sajandist, hoone ise on aga ligi kolmsada aastat vanem. Kuid sellel krundil on ajalooürikute järgi veel kauem elatud, 1367. aastal asus siin Oleviste kiriku pastoraat.

Foto: KV.EE

18. sajandil toimunud ümberehituste käigus ehitati ka maja hoovi tagamaja ning Laboratooriumi tänavale avanev hoone, mida ürikutes nimetati kiviaidaks. Tänaseks majas asuvad korterid loodi 1964. aastal, mil ajalooline interjöör tükeldati.

Foto: KV.EE

Kultuurimälestiste registri järgi on esimesel korrusel säilinud 19. sajandist pärit karniisidega saalid. Korteri juurde kuuluv paekivikelder esindab aga 15. sajandile iseloomulike jooni. Seal on tänaseni alles oma ajastule tüüpilised mantelkorsten ning kalorifeerid, kütmiseks mõeldud õhukanalid.

Foto: KV.EE

Korteriga kaasneb ka privaatne sisehoov. Neljatoaline korter on 170 ruutmeetrit suur ning põrandaid katab suursugune parkett.

Foto: KV.EE

Vaata lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles