Elu nagu filmis: seina taha peidetud trepp viib salajastesse ruumidesse

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Katsumi Hirabayashi/Contemporist.com

Salajased uksed, mis avanevad vaid siis kui vajutada mõnele salajasele lülitile, on nii kirjandusest kui filmimaailmas teada-tuntud nähtus. Kuid miks mitte kasutada säärast võtet ka tänapäevases kodukujunduses.

PRISM Design ja Mori Design büroode kujundatud villa Hiinas sisaldab endas üllatusi. Lihtsas koridoris asub seina sees tavaline raamaturiiul, mis esmapilgul ei sisalda peale kirjandusteoste endas eriti midagi märkimisväärset. Kuid tasub vaid teada, mis lülitile vajutada ja riiul liigub kõrvale, paljastades ühte maja mitmest magamistoast tõusva peidetud trepi.

Riiuli taha peidetud trepp tõuseb magamistuppa
Riiuli taha peidetud trepp tõuseb magamistuppa Foto: Katsumi Hirabayashi/Contemporist.com

Kõlab nagu episood mõnest salapärases mõisas toimuvast loost, milles ekstsentriline sinivereline on peitnud oma valgustkartvad projektid just säärase liikuva raamaturiiuli taha. Tasub vaid liigutada õiget raamatut ning kangelane jõuab lähemale mõistatuse lahendusele, olgu riiuli taga salajane laboratoorium või okultistlik riituseruum.

Peidetud trepi tipust leiame avara ja maitseka magamistoa
Peidetud trepi tipust leiame avara ja maitseka magamistoa Foto: Katsumi Hirabayashi/Contemporist.com

Kuigi salajased laborid ning müstilised riitused pole tänapäeva varakate hulgas enam moes, võib ju siiski sellist kujunduslikku elementi kasutada. Näiteks peita salaseina taha vähekasutatavad ruumid või miks mitte elaniku privaatne sfäär, kuhu kõiki külalisi meeleldi ei oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles