Suur viga, mida paljud koduomanikud külmaperioodil tegema kipuvad

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpurikad katuseservas.
Jääpurikad katuseservas. Foto: pixabay.com

Väga paljud koduomanikud teevad külmaperioodil teadmatusest ühe rumala vea, mis võib nende kodu märkimisväärselt kahjustada.

Katuseräästas rippuvad jääpurikad on muinasjutuline vaatepilt ja paljud meist haaravad neid silmates telefoni, et kogu seda ilu pildile püüda. Purikatest kahtlemata võib mõned pildid klõpsida, kuid siis tuleks tingimata mõelda, mis edasi, meenutab portaal HouseLogic.

Lastele ja, mis seal salata, ka täiskasvanutele, meeldib jääpurikaid katuseräästast alla lüüa. See võib olla aga väga vale samm, sest keegi ei tea, kui kaugele täpselt jäätunud mass ulatub. Nii võid tahtmatult ise oma maja katuse purustada. Parim meetod purikate eemaldamiseks on nende sulatamine, näiteks kuuma auruga.

Seega tuleks jääpurikad alati eemaldada ettevaatlikult, mitte neid alla tagudes, ja süveneda seejärel jääpurikate tekkepõhjusesse, mis on enamasti katusealuse kehv soojustus. Kui jäämassiiv on suur ja selle eemaldamise edukus omal jõul tundub kahtlane, tuleks konsulteerida spetsialistidega.

Kui katus on soojustamata, eraldub sealtkaudu toasoojus ja tekivadki jääpurikad, mis omakorda katust rikkuma hakkavad. Nii et sellise olukorra vältimiseks tuleks alustada sellest, et katusealused korralikult ära soojustada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles