Fotod: Tallinnas kerkivad otse mere äärde uued omapärased korterelamud

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merko Ehitus

Tallinna Kalamajjja üsna mere äärde kerkib kolm uut omanäolist niinimetatud villatüüpi viiekorruselist korterelamut. 

Rand linnavillade nime all ehitab Merko Ehitus Kalamajja aadressile Suur-Patarei 20 kolm uut elamut ja varasemast hoonestusest rekonstrueeritakse miljööväärtuslik hoovimaja. Luksuslikesse mereäärsetesse hoonetesse tuleb kokku 31 korterit ja kuus äripinda.

Rand linnavillad paiknevad mere lähedal Suur-Patarei ja Kalaranna tänavate vahelisel krundil. Elanikud saavad oma uutesse kodudesse kolida sisse 2019. aasta sügisel.

«Hubase Kalamaja elukeskkond on viimastel aastatel jõudsalt arenenud. Ühelt poolt toetab seda lähedus süda- ja vanalinnale, teisalt aga infrastruktuuri areng, mis on muutnud oluliselt mugavamaks ligipääsu piirkonna elumajadele ja kultuurirajatistele,» ütles Merko Ehitus Eesti kinnisvaraarendusdivisjoni direktor Tiit Kuusik.

«Linnavillade paiknemine Kultuurikatla ja kiirelt areneva linnahalli piirkonna ning Lennusadama ja Noblessneri sadamalinnaku vahel on perspektiivikas nii vaba aja veetmise võimaluste rohkuse kui ka eluks vajalike teenuste kodulähedase hankimise vaatest,» lisas Kuusik hinnates uute korterelamute asukoha väärtust.

Foto: Merko Ehitus

Linnavillade arhitektuurilahenduse on loonud Kadarik Tüür Arhitektid lähtudes Kalaranna tänava senisest arhitektuurist ning eesmärgist luua vaheldusrikas ja terviklik elukeskkond. Fassaadidel kasutatakse tellist, puitu ja betooni, mille eri moel kombineerimine annab igale majale oma iseloomu, sidudes samas hooned ümbritseva keskkonna ja linnapildiga haakuvaks ühtseks ansambliks.

Kõikidel korteritel on mere- või vanalinnavaadetega rõdud ning teise ja viimase korruse korteritel avarad terrassid. Ajaloolist hõngu ja privaatsust väärtustava inimese jaoks rekonstrueeritakse rannavillat meenutav kahekorruseline hoovimaja. Äripinnad paiknevad kolme uusehitise ühisel esimesel korrusel ja sobivad nii büroodele kui ka kaubanduspindadeks.

Eluhoonete vahele jääv liigendatud hooviala haljastatakse ning sinna luuakse korterite juurde kuuluvad privaatsed haljasalad ja laste mänguväljak. Parkimine on kogu kvartalis viidud maa alla.

Korterite suurus jääb vahemikku 57–298 ruutmeetrit ja korterite ruutmeetri hind on 2900–4500 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles