Praeguses turusituatsioonis ei ole mõistlik enne eluruumi müüki suuremaid remonditöid teha

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehtud remondist peaks tõusma kinnisvara väärtus.
Tehtud remondist peaks tõusma kinnisvara väärtus. Foto: Craig Robinson/PantherMedia / Craig Robinson

Enne remondi tegemist tuleks hinnata selle kasutegureid. Oluline on, et tehtud remondist tõuseks kinnisvara turuväärtus ning et sellest võidaksid nii müüja kui ostja.

Remondile kuluvad investeeringud on olenevalt kinnisvaraobjektist erinevad. Et olukorrast paremat ülevaadet saada, tuleb jälgida tulude ja kulude tasakaalu. 

«Praeguses turusituatsioonis ei ole mõistlik enne eluruumi müüki panemist suuremat remonti teha. Otsitakse pigem odavama hinnaga, kapitaalremonti vajavat vara, et ostja saaks selle oma maitse järgi täielikult renoveerida,» märkis Arco Vara maakler Tarvo Tamme. Kui eluruum juhtub olema 5-10 aastat vana, tasub ette võtta kergem värskenduskuur, ent suuri summasid ei ole Tamme sõnul mõtet siiski kulutada. Kiire uuenduskuur on vaid selleks, et ostjal tekiks parem esmane emotsioon ja valmidus tehing läbi viia.

Uus Maa Kinnisvarabüroo maakler Triin Sõro leiab samuti, et praeguses turusituatsioonis heidetakse üha enam valgust remonti vajavatele elupindadele. Naise sõnul on päeva lõpus kõige olulisem ikkagi see, et tehtud remondist võidaksid nii müüja kui ostja. 

Milliseid remonditöid enne eluruumi müüki teha?

KorterEramu

väiksemad kosmeetilised parandused elu- ning sanitaarruumides, mis korteri üldpildi värskemaks muudavad.

oluline on ruumide üldine heakord, ostjad vaatavad ka küttesüsteemide lahendusi ning maja soojuspidavust.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles