Fotod: uue omaniku ootel eriline talumaja Harjumaal

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Talumaja ja luksus tänasel päeval paljude silmis käsikäes ei käi, kuid see maja Harjumaal Anija vallas tõestab, et ka üks ehe taluhoone võib nii seest kui väljast väga uhke olla.

Partsaares asuva talu näol on tegemist kaasaegse ehitisega, mis valminud käsitööpalkidest. Kuid erinevalt paljudest kaasaegsetest palkmajadest on hoone ehitusel silmas peetud klassikalist Eesti taluarhitektuuri, mis teeb maja igale eestlasele nii mõnusalt tuttavaks ja omaseks.

Foto: KV.EE

Kuuest eraldi hoonest koosnev talukompleks sobib hästi nii maakoduks, suure pere päriskoduks kui ka turismitalu pidamiseks. Peamajas on pinda 250 ruutmeetrit. Alumine korrus on välja ehitatud eluruumideks, ülemisel korrusel avatud pind, mille saab vaheseinte lisamisega samuti tubadeks jaotada. Kolimisvalmis on ka samas asuv külalistemaja. 

Foto: KV.EE

Lisaks eluhoonetele kuuluvad kompleksi garaažiboks, kuurid ja puukuur. Leidub maakelder ja kümblustünn.

Foto: KV.EE

Reljeefsel maastikul asuva krundi jaotab kaheks liivakattega külatee. Majast avanevad suurepärased vaated igasse külge, saja meetri kaugusel peamajast on ujumiskoht aeglase vooluga jões.

Foto: KV.EE

Rohkem infot leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles