Üürikorterite kehv seisukord võib tuua kasu mõlemale osapoolele

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehvas seisukorras üürikorteri puhul on määravaks odav hind.
Kehvas seisukorras üürikorteri puhul on määravaks odav hind. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Ülekuumenenud turusituatsioon on tinginud olukorra, kus üürikorterite nõudlus pealinnas ületab pakkumise. Miks aga lähevad kehvas seisukorras korterid nii hästi müügiks?

Tallinna kesklinnas ja kesklinna ümbruses jäävad üldiselt kahetoaliste korterite üürihinnad 400 euro ümbrusesse. Sellele lisanduvad omakorda kommunaalkulud. Skanton Kinnisvara maakler Evelin Teasi sõnul on just kõrged üürihinnad põhjuseks, miks kehvemas seisus ja odavama üürihinnaga korterid inimeste soosingu pälvinud on. 

Keskmisest kehvema seisukorraga korterites puuduvad enamasti mugavused, kuid võib olla ka muid faktoreid, mis üürniku jaoks määravaks võivad saada. Arco Vara vanemmaakler Tiina Steinbergi sõnul on üürnike silmis kõige olulisem ikkagi üürihind, mis peaks vastama korteri seisukorrale aga ka huviliste võimalustele. Piiratud eelarvega üürihuviliste jaoks on kehvemas seisukorras korter teinekord ainsaks väljapääsuks.

«Kuna üürnike jaoks on väga oluline igakuine lõppkulu, siis ollakse valmis odavama üürihinnaga kehvemas seisus korterit üürima ja võimalusel seda veidi parandama,» märkis Teas. Kokkuvõttes tuleb selline praktika aga mõlemale osapoolele kasuks: üürnik saab soodsa hinnaga üürikodu ja korteriomanik saab lisaks igakuisele üürisummale veidi paremas seisundis korteri.

Steinberg rääkis, et inimestel on enamasti ka veidi kõrgendatum huvi odavate, remontivajavate korterite vastu. «Üürihuvilised soovivad ise oma silmaga korteri üle vaadata ja kohapeal veenduda, et seisukord ei vasta nende ootustele,» nentis Steinberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles