Antibakteriaalsed puhastusvahendid tegelikult ei toimi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Paljud koristavad oma kodu antibakteriaalsete puhastusvahendite ja -lappidega, uskudes, et nii saavad eluruumid eriti puhtaks. Selgub aga, et tegemist on täieliku raharaiskamisega.

Arstiharidusega saatejuht Michael Mosley avastas oma saates, et antibakteriaalsed puhastusvahendid ja -lapid on täielik raharaiskamine, sest kõigest tund pärast vastavate vahendite kasutamist ilmnes puhastatud pindadel baktereid, mille vahend eemaldama pidanuks, vahendab Daily Mail.

12 tundi hiljem oli seis selline nagu poleks tööpinda üldse mingi vahendiga puhastatud.

Seepärast väidab Mosley, et antibakteriaalsed puhastusvahendid on tarbijalt raha väljapetmine, sest tegelikult ei täida need oma eesmärki. 

Mosley ja temaga koos katse läbi viinud Northumbria ülikooli professor Lynn Dover meenutavad aga, et sellest tulemusest ei tasu meelt heita: paljud meie kodus leiduvad bakterid on ohutud või organismile suisa vajalikud, mistõttu neid eemaldada nagunii ei maksaks.

Selleks, et köök püsiks kahjulikest bakteritest puhas, tuleks oma pesukäsna korralikult puhastada ja kuivada lasta ning muus osas hoida elementaarset hügieeni. 

Antibakteriaalsete vahendite kasutamist nad kumbki nagunii ei soovita, kuid nüüd seda enam, kui selgub, et nende toime on sisuliselt olematu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles