20 aastat mosaiigitehnikas maja ehtinud naisel kulub veel viis aastat, et kätetöö lõpetada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carrie Reichardti maja.
Carrie Reichardti maja. Foto: Simon Jacobs/ Mercury Press/Caters News Agency

Kunstnikuhingega Carrie Reichardt on viimased 20 aastat oma maja eksterjöörile keskendunud. Visa naine on praeguseks oma kodu pea miljoni mosaiigitükikesega katnud, vahendab metro.co.uk.

Mässumeelsel Carriel sai kõrini kunstigaleriide ettekirjutustest. Naine tahtis korda saata midagi erakordselt suurt, ilma et keegi talle kätt ette paneks. Nõnda sündiski idee kodu mosaiigitükikestega katta.

Carrie sõnul ei ole selline ettevõtmine lihtsate killast - kolme lapse kõrvalt ei ole kuigi lihtne leiba teenida, rääkimata kodu kaunistamisest sedavõrd peene tehnikaga.

«Ma lõpetasin majaesise möödunud aastal, nüüd olen ette võtnud maja tagumise poole. Mul kulub ilmselt veel viis aastat, enne kui täielikult valmis saan, kuna tahan ka oma aiale veel viimase lihvi anda,» märkis Carrie.

Ka maja ees parkivad autod on naine jõudnud tänaseks päevaks mosaiigitükikestega ära katta. Nooblitel autodel on muuhulgas olnud auks ka mitmes muuseumis eksponaadina üleval olla.

Kuigi valdav osa kujundusest on naise loodud, ei ole ta sellegipoolest keelanud abipakkujatel kätt külge panemast. Ikoonilist maja on käinud ehtimas mitmed nimekad kunstnikud Prantsusmaalt, Tšiilist, Saksamaalt aga ka Hispaaniast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles