Fotod: majad Eesti kinnisvaraturul, mis täpselt sama vanad kui vabariik

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Eesti kinnisvaraturul leidub paras ports maju, mis valminud 1918. aastal. Vaatame üle põnevamad neist. 

1. Kõnnu vana mõis-koolimaja, Kuusalu vald, Harjumaa

Foto: KV.EE

Suurejooneline vana koolimaja, mis endistel aegadel olnud mõis, kuid 1918. aastal koolimajana valmis sai, on viimasel ajal olnud eraomandis. Majas on pinda 900 ruutmeetrit. 

2. Sülla talu Orinõmmel Orissaares Saaremaal

Foto: KV.EE

Väga ilus ehe Eesti talu, mis osaliselt ja maja ehitusaega silmas pidades renoveeritud. 340-ruutmeetrine maja asub merest kõigest 500 meetri kaugusel. Sobib kohe sissekolimiseks. 

3. Kiige talu Kõrkveres Pöides Saaremaal

Foto: KV.EE

Lisaks 1918. aastal valminud peamajale kuuluvad kinnistule 1913. aastal valminud kõrvalhooned. Talukompleksi teeb väga eriliseks see, et seal on palju algupärast ja ehitusaastale omast endiselt säilinud.

4. Paju talu Rupsil Alatskivil Tartumaal 

Foto: KV.EE

Tegemist on pisut alla sajaruutmeetrise majaga, mis renoveerimise algusjärgus: sisemus on seinteni paljaks puhastatud. Võimalik välja ehitada teine korrus, mis annab elupinda märgatavalt juurde.

5. Klistina talu Meremäel Võrumaal

Foto: KV.EE

Vanade leiavaahjudega maja vajab täielikku renoveerimist: mõnes ruumis puuduvad hetkel põrandad. Kui see aga korda teha ja ajastutruult taastada, saab endale tõeliselt kauni vabariigiaegse elamu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles