Apple´i uuenduslik nutiseade rikub kasutajate mööblit

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple´i HomePod esitluspäeval.
Apple´i HomePod esitluspäeval. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Apple´i nutikõlar, mis on kõigest nädalajagu turul olnud, tuleb eriefektidega, mida sa ei pruugi tahta oma kodus näha: kasutajad kurdavad, et see rikub nende mööblit. 

Apple´i nutikõlar HomePod, mille abil saab muuhulgas ka oma nutikodu juhtida, tuli turule veebruari alguses, kuid juba on kasutajatel kõvast pretensioone. Nimelt rikkuvat seadeldis nende täispuidust mööblit, jättes sinna imelikke ringe, vahendab Dezeen.

Kuuldavasti piisab kõigest 20-minutilisest kasutamisest, et mööbel kahjustatud saaks, väidab üks HomePodi värske omanik.

Twitterisse postitatud kaebuse all naljatatakse, et ring meenutab väga Apple´i ringikujulist kontorilinnakut Californias, mis ettevõte oma töötajatele ehitas. «Nad on oma linnaku üle nii uhked, et otsustasid selle kaardi lisada igale HomePodile,» kirjutavad kasutajad mööblile jäävaid ringe kommenteerides.

Apple´i esindaja tunnistab probleemi ja ka põhjus on välja selgitatud: kõlari põhja all olev silikoonkumm reageerib nende andmetel õlitatud mööbliesemetega ja sedasi ringid tekivadki. 

Ettevõtte väitel aga pole selle vastu vaja ette võtta muud kui jälg mööblilt lihtsalt maha pühkida - see peaks nende väitel olema väga kergesti tehtav. Või kui sellest ei piisa, tuleks mööblitükk uuesti üle õlitada. «Kui ringid ikka häirivad, tuleks kõlar paigutada lihtsalt muust materjalist pinnale,» kõlab Apple´i soovitus.

HomePodi omanikud aga ei võtnud soovitust kuigi sõbralikult vastu: paljud leiavad, et ligi 400 eurot maksev seadeldis võiks olla siiski piisavalt kvaliteetne, et seda saaks lisasekeldusteta paigutada sinna, kuhu tahad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles