Üürikodus oma rahadega remonti teinud rentnik keeldub lahkumast

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Abielupaar, kes maja 15 aastaks rendile võttis ja siis lepingut iga-aastaselt pikendas, eeldas, et maja jääbki neile. Kinnistu omanik ei taha asjaga siiski kuidagi nõus olla.

Kui Stephen Smyth-Tyrrell 25 aastat tagasi Suurbritannias Cornwallis üht tühjana seisvat majakest nägi, teadis ta kohe, et tahab selle korda teha ja seal ise puhata ning majutusasutust pidada.

Tal õnnestus maja selle omanikult 15 aastaks rendile võtta ning seejärel aasta kaupa lepingut pikendada. Miskipärast hakkas mees arvama, et see tähendab, justkui jääkski maja talle, vahendab Daily Mail. Kui maja tegelik omanik kinnistu tähtajaks vabastada palus, polnud Smyth-Tyrrell ja tema abikaasa sellega sugugi nõus.

Tänaseks päevaks on paar 1760. aastal ehitatud maja korrastamiseks kulutanud enam kui 250 000 eurot ning nende meelest oleks igati aus, et nad saaksid maja enda valdustes pidada seni, kuni vähemasti remondikulu tagasi on teenitud. Majaomanik ei taha sellest aga midagi kuulda. 

Kohtunik aga leidis, et paar arvestas eluaegse rentniku staatusega täiesti põhjendamatult, sest ühtki lepingut neil selle kinnitamiseks pole. Argumenti, et paar on majja palju investeerinud ja pole investeeringut tagasi teeninud, ei võetud kohtus kuulda: see on inimese vaba valik, kui ta tahab investeerida kinnisvarasse, mis ei kuulu talle.

Kohtuotsuse järgselt pole maja tegelikul omanikul veel õnnestunud oma maja enda valdustesse tagasi saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles