Koristamine mõjub naise tervisele nagu suitsetamine, mehele ei tee see aga midagi (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Värskest uuringust selgub, et kodukeemiaga koristamine mõjub naiste tervisele sama halvasti kui igapäevane 20 sigareti suitsetamine. Huvitaval kombel pole kodukeemial koristavatele meestele mingit sarnast mõju.

Bergeni ülikooli teadlased uurisid 6235 mehe ja naise kopse ning nende panust kodu koristamisse ja vahendeid, mida nad selleks kasutavad. Endalegi üllatuseks avastasid nad, et kodukeemia mõjutab naiste tervist sama halvasti kui igapäevane 20 sigareti suitsetamine. Kodukoristusse sama palju panustavate ja samu vahendeid kasutavate meeste tervist ei mõjuta need hämmastaval kombel aga kuidagi, vahendab Daily Mail.

Tegemist on longituuduurimusega, mis tähendab, et esmalt koguti meestelt ja naistelt info nende 30ndates eluaastates ning aeg-ajalt uuesti 20-aastase ajaperioodi jooksul.

Selgus, et kodu koristamise eest vastutavate naiste kopsutervis oli kõvasti halvenenud, spetsialistidel nii palju nagu tavaliselt on täheldatav inimeste puhul, kes 10-20 aasta jooksul suitsetavad igapäevaselt 20 sigaretti. Meestele ei mõjunud samasugune koristamisrutiin aga mitte kuidagi tervist kahjustavalt.

Millest täpselt erinevus tuleb, ei oska teadlased veel öelda. Arvatakse, et tõenäolisemalt on mingil põhjusel meeste kopsud lihtsalt arenenud kahjustustele vastupidavamaks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles