Fotod: Pärnu hinnatuimas piirkonnas ootab omanikku üks tõeline juugendstiili pärl

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Pärnus ootab omanikku üks suursuguselt uhke korter. Ajastutruu korter pakatab ajaloost ja hubasusest.

2011. aastal Muinsuskaitseametiga koostöös taastatud hoones on säilitatud ja taastatud võimalikult palju originaaldetaile nii maja interjööris kui välisilmes. Müügisolev korter paikneb juugendstiilis renoveeritud kahekordse maja esimesel korrusel. Nurgapealse planeeringuga eluruum on aga kokku ehitatud kahest korterist. 

Foto: KV.EE

Elutoast võib leida õhkküttega kamina, mis kütab kogu korteri. Krõbedatel talvekuudel muudab olemise mõnusamaks elektriküte. Tualettruumis, saunas ja koridoris annab aga lisasoojust põrandaküte. 

Foto: KV.EE

Neljatoalises korteris on läbikäidav elutuba, mis on ühenduses köögi ja koridoriga. Detailselt läbimõeldud eluruum viib tõepoolest ajas tagasi.

Foto: KV.EE

Kõik toad järgivad oma interjöörilt vastava ajastu stiili ning uue omaniku rõõmuks jääb enamus mööblist korterisse.

Foto: KV.EE

Korteris on kaks eraldi magamistuba. Neist suuremas on seintel ja laes säilinud originaalkaunistused. Säilinud on ka korteri kastikesetaolistest detailidest koosnev lagi. 

Foto: KV.EE

Uuri rohkem SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles