Saarte meelevallas: privaatsaare ost on mõnes maailmajaos taskukohasem kui eramaja soetamine

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Privaatsaarte soetamine on üha kasvav trend.
Privaatsaarte soetamine on üha kasvav trend. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kiire linnastumine on hakanud inimesi vaikselt linnaruumist välja peletama. Muid eluasemelahendusi otsides on nii mõnigi inimene maailmas endale aga hoopis privaatsaare skoorinud.

Kanadas Ontario provintsis on müüki paisatud 9267-ruutmeetrine privaatsaar. Muust maailmast lahti lõigatud saare müügihind on aga Kanada keskmisest kinnisvarahinnast märkimisväärselt odavam.

Imelisi vaateid pakkuva saare eest peab välja käima krõbedad 620 744 eurot, samal ajal kui Toronto keskmine eramaja hind küündib pea 659 000 euroni. 

Saar Kanadas.
Saar Kanadas. Foto: Privateislandsonline.com

Privaatsaart ostes ei pea muret tundma ka selle üle, kuidas katus pea kohale saada. Saarel on nimelt täiesti elamiskõlblik väike kotedž, mis on varustatud päikesepaneelide, pesupesemisvõimaluste, internetiühenduse ning settepaakidega heitvee kogumiseks.

Avatud planeeringuga majas on olemas köök, elutuba, einestamisala, pesuruum ja ka magamistuba. Kõlab väärt põgenemiskohana, kas pole?

Vaata rohkem pilte SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles