Fotod: selline hakkab välja nägema maailma kõrgeim puidust pilvelõhkuja (3)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sumotimo Forestry

Jaapani pealinna Tokyosse kavandatav pilvelõhkuja on osa keskkonnasõbralikust projektist, mis peaks lõplikult valmis saama 2041. aastaks.

350-meetriseks kavandatud pilvelõhkuja autor on arhitekt Nikken Sekkei. Ehitist peetakse eriliseks, sest selle terasest ja puidust konstruktsioonid aitavat linnakeskkonda, mis eriti Tokyos on juba tugevalt saastunud, oluliselt rohelisemaks muuta, vahendab Inhabitat.

Foto: Sumitomo Forestry

Hoone on kavandatud selliseks, et selle külge saab istutada arvukalt puid ja põõsaid. Hästi palju on ka klaaspindu, et päevavalgust maksimaalselt ära kasutada. Puidu ja terase suhe saab nendes hoonetes olema 9:1. Interjöör on 90 protsendi ulatuses puidust.

Foto: Sumotimo Forestry

Majja kavandatakse hotell, korterid ja poed. See peaks olema täielikult maavärinakindel ja pärast valmimist nii maailma kõige kõrgem puidust ehitis kui ka kõige kõrgem hoone Jaapanis.

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles