Pilt selgeks: kus siis õigupoolest köögirätikut hoida?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köök.
Köök. Foto: Pexels / CC0 Licence

Paljud ilmselt ei kujutaks oma kööke rätikuteta ettegi, vahendab thekitchn.com. Milline on aga kõige sobivam koht rätikute hoidmiseks köögis? Millist paika pigem vältida?

Inimesed riputavad oma köögirätikuid kuidas kunagi. Üldjuhul saab määravaks mugavus ja ruumi planeering. Mõni riputab oma köögirätiku ahju vahetusse lähedusse, et see kiiremini kuivaks. Teine hoiab seda kraanikausi lähedal, et see mugavalt käepärast oleks.

Üks kindel koht, kuhu nõude kuivatamiseks mõeldud rätikut riputada ei tohiks, on aga ahju uksel olev käepide. Tõsi, rätik võib küll kiiremini kuivada, ent käepidemel olevad bakterid levivad sellest veelgi kiiremini. Ahju avades puutub rätik lisaks ka põrandapinnaga kokku - sellel on samuti rohkelt mustust ning haigusetekitajaid. Lisaks kõik need korrad, mil rätik käepidemelt maha prantsatab..

Kus siis oleks kõige mõttekam oma köögirätikut hoida?

Asjatundjate sõnul on hügieenist lähtudes kõige otstarbekam oma nõude kuivatamiseks mõeldud köögirätik lihtsalt mõne konksu otsa riputada. Konksu võiks paigaldada kraanikausi lähedusse, rippuva rätiku puhul aga jälgida, et see teiste pindadega kokku ei puutuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles