Pilk köögiriiulile: kui kaua säilib mesi avatud meepurgis?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meepurgid.
Meepurgid. Foto: Pexels / CC0 Licence

Talvisel ajal tasub oma tervist turgutada ning külmetushaiguse korral meepurk kindlasti ligi hoida. Tervislik ja magus suutäis ei pruugi aga sugugi mitte nii kaua säilida, vahendab womenshealthmag.com.

Sageli ollakse arvamusel justkui säiliks mesi söömiskõlblikuna aastaid. Paraku ei ole siin elus mitte miski igavene, ka mesiselt hõrk maius. Ka kõige kvaliteetsem mesi kaotab aastatega oma head omadused. 

Samas ei tasu ehmuda, kui mesi teatud aja möödudes kristalliseeruma hakkab - korralik ja kvaliteetne mesi peabki mõne kuu möödudes kristalliseeruma. Kristalliseerunud mett on otstarbekas toatemperatuuril vedeldada - kõik muud nipid ja nõksud võivad selle kvaliteedile hoopis karuteene teha.

Õhukindlalt, kuivas ja hämaras hoitud meepurk võib aga tõepoolest aegade lõpuni riknemata seista. Peaasi, et seda ei säilitataks külmkapis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles