Fotod: ajaloolises korteris doktor Carstensi majas ristub minevik tänapäevaga

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doktor Carstensi maja.
Doktor Carstensi maja. Foto: KV.EE

1867. aastal ehitatud majas ootab ostjat üks isemoodi kahetoaline korter. Väärika ajalooga korteris harmoneeruvad minevik ja tänapäev. 

Doktor Carstens oli ühe esimese mudaravila omanik Kuressaares. Kõrgete lagedega valgusküllases korteris on oskuslikult kombineeritud ehitustööde käigus ilmsiks tulnud maja ajalooline külg ning kaasaegsed ja kvaliteetsed ehitusmaterjalid. Ruumides, kus omal ajal asus kauplus, alustati remonttöid maapõuest. 

Doktor Carstensi maja.
Doktor Carstensi maja. Foto: KV.EE

Kahetoalise korteri põrandad on valdavalt kaetud naturaalse tammeparketiga, seinad aga viimistletud lubikrohvi ja efektse tapeediga. 55,3-ruutmeetrises korteris on välja vahetatud kõik aknad ning kogu elektri-, vee- ja kanalisatsioonisüsteem. Ökonoomsust lisab õhk-vesi soojuspumbal põhinev põrandaküte.

Doktor Carstensi maja.
Doktor Carstensi maja. Foto: KV.EE

Korteri juurde kuulub ka kõrvalhoones asuv panipaik, pindalaga 5,6 ruutmeetrit. Hinna sees on lisaks kvaliteetne köögimööbel, koos integreeritava Elektroluxi köögitehnikaga.

Vannituba doktor Carstensi majas.
Vannituba doktor Carstensi majas. Foto: KV.EE

Kortermajas tegutseb aktiivne korteriühistu ning ka kõik eluks vajalik peaks käeulatuses olema. Kiviviske kaugusel on kauplused, kool, lasteaed, haigla ja ka lossipark, kuhu mõnusamate ilmade korral jalutama minna.

Doktor Carstensi maja.
Doktor Carstensi maja. Foto: KV.EE

Vaata rohkem SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles