Tallinna korteriühistud saavad hoovide korrastamiseks taas toetust taotlema hakata

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn, 25.07.2017
Tallinna majad millest säilinud vaid fassaadid. Fahle maja
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Tallinn, 25.07.2017 Tallinna majad millest säilinud vaid fassaadid. Fahle maja FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linnas tegutseval korteriühistul on võimalik õuealade korrastamiseks linnalt projekti maksumusest kuni 70% ulatuses toetust taotleda. Taotluste esitamine lõpeb  1. märts 2018.

Tallinna linn asus toetama korteriühistute hoovialade korrastamist esimest korda aastal 2005. Sellest ajast saati on ka korteriühistute endi huvi projekti vastu aastast-aastasse kasvanud.

2018. aastal saavad toetust taotleda Tallinna linnas tegutsevad korteriühistud, mis on kantud mittetulundusühingute ja sihtasutuste registrisse ja tegutsenud vähemalt kuus kuud. Toetuse saamiseks peab asukohajärgsesse linnaosavalitsusse kahes eksemplaris esitama allkirjastatud taotluse koos taotluse koosseisus olevate dokumentidega.

Maksimaalne toetus Pirita Linnaosa Valitsuse avalike suhete nõunik Gerttu Altebergi sõnul ühe taotleja kohta on 15980 eurot aastas ning 39950 eurot kolmel järjestikusel aastal kokku. Toetust eraldatakse sealjuures Tallinna linna eelarvest selleks ettenähtud vahendite piires pärast objekti valmimist. 

Projekti «Hoovid korda» abil saab rajada või uuendada hoovialal asuvat kõnniteed, rajada mängu- või spordiväljakuid, parkimisplatse või prügimaju, lahendada sademeveeprobleeme, ilmestada hoove hoove supergraafikaga ning paigaldada ka turvakaamerad hooviala turvalisuse tagamiseks.

Projektile on 12 aasta jooksul linnaeelarvest eraldatud kokku 8,5 miljonit eurot ning projekti raames uuendatud ühtekokku 1200 hooviala. 

«Hoovid korda» projekti raames hoove korrastavate korteriühistute toetamise kord on leitav ka Riigi Teatajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles