Uuringu järgi on diivanisportlaste eluviis oluliselt keskkonnasõbralikum kui teistel

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teleri vaatamine on võrdlemisi keskkonnasõbralik.
Teleri vaatamine on võrdlemisi keskkonnasõbralik. Foto: Pexels / CC0 Licence

Ameerikas läbiviidud uuringust selgus, et diivanil veedetud aeg on oluliselt keskkonnasõbralikum kui mõni muu meelelahutusvorm, vahendab apartmenttherapy.com.

Väljaandes Joule avaldatud uuringu järgi veedavad ameeriklased üha enam aega oma kodudes. Suurimaks ajaröövliks peetakse aga televiisorit.

Uuringu eesmärgiks oli heita pilk ameeriklaste energia tarbimisele ning vaba aja veetmise harjumustele. Sealjuures võeti luubi alla erinevad tegevused ning neile kuluv energiahulk. Võrreldes aastaga 2003, veedavad ameeriklased senisest neli tundi enam kas televiisorit vaadates või videomänge mängides. Keskmine energia tarbimine on riigis seevastu 1,8 protsenti vähenenud. Seda aga eelkõige tehnoloogiliste edusammude ja sotsiaalmajanduslike suundumuste tõttu, mis on tinginud energiatarbimist mõjutavaid kiireid muutusi inimeste eluviisides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles