Galerii: maja, mille all peidab end sügav salapärane koobas

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

See kodu sobib suurepäraselt igaühele, kel midagi varjata: pealtnäha tavalise kinnistu ühe hoone all viie meetri sügavusel laiub tohutusuur koobas.

Ameerika Ühendriikides Grand Canyoni lähedal asub kinnistu, mis pealtnäha nagu iga teinegi: kena mõistliku suurusega peamaja ja pisem kõrvalhoone, mis sobib hästi näiteks külalistemajaks. 

200 000 euroga uut omanikku otsiva kinnistu erilisus peitub aga hoopis sügavamal, seda sõna otseses mõttes: kõrvalhoone põrandast algab ligi viiemeetrine redel, mis viib sügavale maapõue, ligi 300-ruutmeetrisesse koopasse, vahendab Carters News.

Kinnistu müügiga tegelev maakler Wendi Akins kinnitab, et kuigi praegu seisab koobas täiesti tühjana, saab selle vabalt ka inimesele elatavaks kohendada, kuigi põhielupaigaks see mõistagi hästi ei passi.

Akinsi sõnul pole koobast siiani kunagi kasutatud. Maja praegune omanik avastas selle alles pärast tehingu tegemist ega tea seetõttu koopa tekkeloost suurt midagi. 

Muidu on see kodu nagu iga teinegi, ainsaks tavapärasest erinevaks omaduseks lisaks koopale on tõsiasi, et elektri- ja veeliinid siiani ei ulatu, mistõttu maja toimib päikeseenergial ja siia on ehitatud oma kohalik veevärk. Mille võib ilmselt ka vajadusel maa-alusesse koopasse laiendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles