Kahjulikke ühendeid sisaldavad teekotid teevad karuteene inimesele ja keskkonnale

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tassike teed.
Tassike teed. Foto: Pexels / CC0 Licence

Mitmed teebrändid üle maailma kasutavad oma teekottides polüpropüleeni, mis takistab teekottidel lagunemast. Seda küll üsna väikestes kogustes, ent siiski. Kuidas mõjub aga odava tee joomine inimene tervisele ja niigi aktuaalsele plastikureostusele?

Inglased joovad aastas keskmiselt 60,2 miljardit tassi teed, vahendab veebiväljaanne countryliving.co.uk. Mis veelgi intrigeerivam - lausa 96 protsenti brittidest eelistab sealjuures teekoti teed puruteele. Keskkonna seisukohast on see paraku üks halvimaid valikuid üldse.

Kasutatud teekotte komposti heites süvendavad inimesed nimelt reostuseprobleemi, kuna paljud teekotid lihtsalt ei lagune looduses või teevad seda äärmiselt pika aja jooksul. Samuti on mitmed uuringud leidnud, et teatud teekotid võivad sisaldada ka inimese tervisele ohtlikke aineid. Osa neist võime leida ka meie poelettide vahelt.

Eesti regioonis tasub seega eelkõige valvas olla järgmiste teebrändide suhtes: Lipton, Twinings, Yogi Tea Forte ja Tetley.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles