Fotod: selline on Eesti kõige kallim korter (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Eesti kõige kallim korter asub mõistagi Tallinna vanalinnas. Selle akendest avanevad kaunid vaated Snelli tiigile ning korteris leidub ohtralt ajalugu.

Korter asub Toompeal vaiksel tupiktänaval nimega Kiriku põik. Läbi kahe korruse ulatuvas korteris on viis tuba, kokku 242 ruutmeetrit. Seega on korter suurem kui nii mõnigi eramaja. Müügihinnaks on 1 200 000 eurot.

Foto: KV.EE

Korteri põhiosa ja unikaalsed seinad ja kõrged laed pärinevad 17. sajandi lõpust. Elutoas ja söögitoas-köögis on säilinud originaalsed ristvõlvlaed, restaureeritud maalitud laetalad. 

Foto: KV.EE

Keldrikorruse trepp ning väike kivist aknalaud/laskeava, mis asub basseini taga, pärinevad 14. sajandist ehk hoone ehitusaastast. Korteri renoveerimise-restaureerimise käigus praeguseks korteriks leiti vanaaegse seinavaiba tükid, millest üks osa on muinsuskaitse loaga korteris raamituna säilitatud.

Foto: KV.EE

Säilinud on ka mantelkorstna kehand, seal asub hetkel suur magamistuba. Elutoa uhke kahhelkivist ahi on pärit Virumaalt, Loobu mõisast 18. sajandist. 

Foto: KV.EE

Läbi aegade on korter kuulunud kuulsatele aadliperedele.

Rohkem fotosid näeb SIIT.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles