Vaata, kuidas haiguse järel pisikud oma eluruumist välja peletada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiruste rünnaku tipp on käes.
Viiruste rünnaku tipp on käes. Foto: Pexels / CC0 Licence

Talviste nakkushaiguste hooaeg on juba mitmendat nädalat kogumas tuure. Veebilehe wellandgood.com põhjal uurime aga, kuidas pisikud haigusjärgselt oma eluruumist välja peletada.

Talvisel ajal on inimese immuunsussüsteem ikka keskmisest nõrgem ning vastuvõtlikum erinevatele haigustekitajatele. Ka pärast haiguse põdemist on inimesel teinekord haigusjärgne nõrkus või lausa kurnatus. See võib omakorda tingitud olla kehvadest sanitaartingimustest kodus.

Guelphi ülikooli mikrobioloog ja immunoloog Jason Tetro ütles väljaandele, et haigust põdedes võivad viirusosakesed kanduda koguni 60 protsendile kodus olevatest pindadest, mistõttu on teadlase sõnul äärmiselt tähtis ka haiguse ajal kodus korda ja puhtust hoida. Miks muidu inimesed ennast teinekord ka haigusjärgselt veidi tõbise ja väetina tunnevad.

Tetro soovitab kõige tihedamini kasutatavad pinnad auru teel puhastada ning pöörata sealjuures erilist tähelepanu just nendele kohtadele, nurkadele ja piirkondadele, mida inimese käsi esimesena puudutab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles