Eesti pere rajas Soome remontimata korterisse kuuga ilusa kodu

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magamistoa pilgupüüdjaks on sein, mis pererahva lemmik.
Magamistoa pilgupüüdjaks on sein, mis pererahva lemmik. Foto: Erakogu

Kui Annika oma mehega Soome kolis, kujunes elu selliseks, et aastakümneid puutumatuna seisnud korteris tuli remont valmis saada kõigest kuu ajaga. Ja noored tulid sellega toime.

Annika, tema abikaasa ja kahe lapse kodu asub Soomes, Turu linnas 1974. aastal ehitatud kortermajas. Kui paar korteri kätte sai, ei olnud seal mitte midagi kaunist: remonti polnud kodu näinud alates sellest, kui maja valmis. Kolimise ajal kõigest 25-aastastel noortel tuli seega käised üles käärida ja tööle asuda, seda pealegi äärmiselt rutuga, sest korter tuli valmis saada kõigest kuu ajaga.

«Remont oli vaja tõesti kiiresti ära teha, sest me ei soovinud maksta üüri ja laenu samal ajal. Et raha säästa, pidime kiirustama,» meenutab Annika ja ütleb, et kuna nad olid nii noored, ei olnud neil hinge taga erilisi sääste, lastega perena oli väljaminekuid aga tublisti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles