Ehitusloata maja püsti pannud naine võitleb õiguse eest kodu alles jätta

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illegaalselt püstitatud maja Londonis.
Illegaalselt püstitatud maja Londonis. Foto: SWNS.com/SWNS.com/Scanpix

Naine, kes seadusest hoolimata maja valmis ehitas, ei taha kuidagi nõustuda sellega, et omavalitsus nõuab ehitise maha lammutamist. Ta loodab, et nüüd, mil asjaga on kohtusse jõutud, õnnestub tal maja alles jätta.

Britt Jita Lukka ostis eelmisel aastal Londonisse Hampsteadi lähedale tüki maad ja lasi sinna igasuguse loata püsti panna ühekorruselise elamu. Maatükk läks naisele maksma umbkaudu 800 000 eurot, majaehitus 300 000 eurot. Praegu õnnestuks tal maja müügist seega teenida enam kui miljon eurot, kuid on suur tõenäosus, et selle asemel tuleb tal maja maani maha võtta ja ehitusluba taotlema hakata, vahendab Daily Mail.

Illegaalselt püstitatud maja.
Illegaalselt püstitatud maja. Foto: SWNS.com/SWNS.com

Kohalik omavalitsus esitas naisele nõude maja maha lammutada selle aasta jaanuaris. Tal oli aega otsus edasi kaevata 31. jaanuarini ja naine tegi seda täiesti viimasel minutil. Ta on kuuldavasti kindel, et maja õnnestub alles jätta. Linnaplaaneerimise osakonnas ollakse aga teist meelt: ametnikud ütlevad, et isegi, kui naine oleks enne ehitusega alustamist luba taotleda üritanud, poleks talle seda antud, sest selline hoone sinna naabruskonda arhitektuuriliselt lihtsalt ei sobi.

Naise isetegevuse jälile jõudis linnavalitsus tänu naabrite kaebustele. Ka Daily Mailile ütlevad mitmed naabrid, et nende meelest oleks igati aus, kui Lukka oleks sunnitud ehitise lammutama. Nad on seda meelt, et linna ajaloolisi piirkondi tuleks hoida ja isetegevus sealkandis peaks olema keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles