Väga suur viga, mida vanasse majja vannitoa ehitamisel tegema kiputakse

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Kõige suurem viga, mida isehakanud vannitoaehitajad vanasse majja pesuruumi ehitamisel teevad, ei puuduta kuidagi niiskuskahjustusi või muud taolist. See viga jääb peitu põranda alla.

Nimelt usuvad miskipärast väga paljud, et pole hullu, kui veetorude äramahutamiseks põrandataladesse sälgud sisse lõigata. Arvatakse, et küll see põrand kestab ka nii. Aastakümneid santehnikuna töötanud Priit ütleb aga, et see on üks väga vale arusaam.

«Põrandataladel on oma kindlad etteantud mõõdud. Nõrk tala põrandat ei kanna. Samuti moodustavad talad koos ülejäänud põrandaga ühtlase terviku. Kui me nüüd sinna tervikusse siin-seal laseme torude äramahutamiseks sälgud sisse, võivad tulemused olla väga kehvad,» räägib Priit.

Ta ütleb, et kui läheb väga hästi, ei mõjuta see põrandat ega maja mitte kuidagi. Väga hästi minevat aga harva. Kehvemal juhul vajub osaliselt või täielikult, olenevalt rikutud taladest, kokku põrand. Veel halvemal juhul tõmbab see kaasa ka osa seinu. 

«Kui tegu on teisele korrusele rajatud vannitoaga, on talade osalise läbilõikamisega oht, et ühel hetkel oled kõige oma vanniga alumisel korrusel väljas,» räägib torumees. Ta ütleb, et nõrgestatud taladega põrand ei kanna näiteks vanni raskust enam ära ja see võib läbi põranda alumisele korrusele kukkuda. 

Seepärast tuleks veetorude vedamiseks alati leida muu moodus kui põranda kallale minemine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles