IKEA mööblirent ei ole enam kauge tulevikumuusika

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikea plaanib endiselt Eestisse laieneda.
Ikea plaanib endiselt Eestisse laieneda. Foto: SCANPIX

IKEA kulisside taga sosistatakse rentimisteenuse pakkumisest, vahendab domino.com. Kas ja kui kauge tulevikumuusika see tegelikult on?

Hiljutisel Maailma Majandusfoorumil Šveitsis pärjati IKEA-t panuse eest jätkusuutlikkuse arengusse. IKEA on aastaid näinud vaeva, et luua mööblit, mis ei ole ainult kauakestev aga ka keskkonnasõbralik. Foorumil esinenud IKEA tegevdirektor Jasper Brodin vihjas foorumil, et mööbligigandi üllatused ei lõppe veel nii pea.

«Me oleme erakordselt radikaalseid lahendusi välja töötamas,» ütles Brodin. Mehe sõnul erinevad inimeste soovid ja huvid regiooniti ning sellest tulenevalt on ka inimeste vajadus mööblirendi järele erinevad. 

IKEA on tõtt-öelda juba kaks aastat katsetanud mööbli rentimisteenust. Soome kauplustes saavad näiteks IKEA pereprogrammi liikmed oma soetatud mööblitükid kinkekaartide vastu vahetada. Sama praktika kehtib ka teistel turgudel.

Brodin rõhutas oma kõnes, et kui eelmised paar kümnendit liikus ühiskond massitarbimise suunas, siis nüüd on viimane aeg taaskasutuse vaimus edasi minna. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles