Suvemajade omanikud on sunnitud ehitised lammutama, et arendusele teed teha (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A beachgoer sits outside his beach hut on Bournemouth Beach in Dorset.
A beachgoer sits outside his beach hut on Bournemouth Beach in Dorset. Foto: Andrew Matthews/PA Wire/PA Images

Inglismaal väga menukate rannamajade omanikud Dorsetis on sunnitud oma ehitised lammutama, sest maaomanik kavatseb sinna ehitada luksuslikud puhkemajad. Abi ei saadud ka kohtuteest.

Rannamaju, mida juhtum puudutab, on kokku viis. Nende omanikud läksid maaomaniku vastu kohtusse, sest too pani nad fakti ette, et majad olgu kolme kuuga lammutatud. Majaomanikud ei tahtnud sellega aga nõustuda ja läksid kohtusse, kus nad kaotasid. Nüüd tuleb neil nii majad lammutada kui ka tasuda ühtekokku enam kui 500 000 euro eest kohtukulusid, vahendab Daily Mail.

Arendusplaanidega Howard Leggi pere on oma maad suvemajakeste omanikele välja rentinud juba tervelt 60 aastat. Nüüd on mehe hinnangul aeg edasi liikuda, mistõttu ta soovis, et kõik 71 rentnikku allkirjastaks paberi, mis kinnitab, et nad kolme kuuga oma majad lammutavad. Viis majaomanikku keeldus ja otsustas Leggi vastu kohtusse minna.

Kolm aastat hiljem on kohtutee lõppenud, majaomanike jaoks kaotusega. Majaomanikud Patrick ja Julie Moverley ütlevad, et kohtukulude katteks peavad nad ilmselt oma kodu müüma, suvemajakesest on nad ilma nagunii.

Miks otsustasid inimesed üldse kohtusse minna olukorras, kus maaomanik tahab oma maale muu rakenduse leida? Moverleyde sõnul oli kõigil rentnikel Leggiga kokkulepe, et nad saavad maad eluaegselt rentida ja neid ei tõsteta välja. Kuna Legg on kokkulepet rikkunud, olid majaomanikud kohtusse pöördumisel üsna optimistlikud - võit näis kindel.

Legg aga kinnitab, et mingit sellist kokkulepet pole olnud. Sama leidis ka kohus. Moverleyd tunnistavad, et mis neist edasi saab, nad ei tea - neil pole enam ei suvemaja ega ka oma kodu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles