Video: väga kehvasti langetatud puu purustab elumaja (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Puulangetamine on peen kunst, mida peab hästi valdama. Kui jätad mõne sammu läbi mõtlemata, juhtub nii nagu siin videos näha.

Vietnamis Son La nimelises linnakeses langetas üks mees koduaias puud, kuid ei mõelnud asja hästi läbi. Kehvast planeerimisest tulenevalt langes puu elumajale ja purustas selle keskelt täielikult, vahendab ViralHog.

Kindlustamaks, et puu majale ei lange, kasutab videos nähtav mees köit, kuid sellest ilmselgelt ei piisa. Ühel hetkel asub ta puutüve läbi saagima maja suhtes kõige kaugemast küljest ja selle tagajärjel kukubki ülevalt poolt liiga pikaks jäetud puu otse majale. Ohtu oleks ilmselt tunduvalt vähendanud see, kui puu kõrgust oleks enne täielikku langetamist tublisti kärbitud.

Samuti on üldteada fakt, et viimane lõige tüvesse tuleks teha selle suuna vastasküljelt, kuhu soovid, et puu langeks. Mees toimetab puu langemise hetkel puu majast kõige kaugemale jääval küljel, mistõttu pole imestada, et puu majale langeb. Ka kommentaarid pole mehe suhtes just eriti halastavad: paljud leiavad, et nii rumala lähenemisega pole imestada, et lugu lõppes nii, nagu ta lõppes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles