Soodsa hinnaga eramaja müügikuulutus valmistas ostuhuvilistele suure pettumuse

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Kui Suurbritannias Northumberlandis tuli müügile väga soodsa hinnaga eramaja, ei lasknud huvilised end häirida faktist, et kuulutusele oli lisatud vaid üks pilt. Maja vaatama minnes selgus aga, et selles konks peituski.

Northumberlandis Belfordis müüki pandud majaosa on romantiliste maamajade fännide unistus – 16. sajandist pärit kivimajadesse on aegade jooksul loodud ääretult hästi korda tehtud majapidamisi, mis sobiks iga Rosamunde Pilcheri armastusloo võttepaigaks. 

Nii et kui mõni selline maja vähem kui 30 000 euroga müüki tuleb, ei suuda kinnisvarahuvilised mõistagi oma õnne uskuda ja huvi taltsutada, kirjutab Daily Mail. Nii tekkis ka Belfordi majale silmapilkselt väga palju huvilisi, kuigi kuulutusele lisatud üksik pilt näitas vaid seda, milline maja väljastpoolt paistab. See võinuks huvilistele vihjeks olla, kuid madal hind pimestas ilmselt liiga palju.

Maja kohapeale vaatama sõitnud ostuhuvilised on nüüd aga nördinud: selgub, et maja odaval hinnal on mõistagi põhjus: see on seest väga halvas seisus ja vajab kohutavalt palju tööd enne, kui elatavaks saab. 

Majas elati viimati vähemalt kümme aastat tagasi ja sestpeale pole keegi seal käinud. Remonti tehti viimati kusagil 1960ndatel. Seisukord on suisa nii hull, et enne maja ülevaatamist tuleb allkirjastada dokument, mis kinnitab, et sisened sinna omal vastutusel – kui objekti ülevaatamise käigus maja kehva seisu tõttu vigastada peaksid saama, on see su oma süü.

Maja vajab kindlasti uut kööki ja vannituba, kuid suurim probleem on korralik auk katuses, mille parandamisega on juba päris kiire. 

Kuid maja müüva maakleri Chris Tague'i sõnul läheb see ilmselt üsna ruttu kaubaks, sest sellises piirkonnas (tegu on populaarse puhkusepiirkonnaga) sellise hinnaga maja kaua ei seisa, olgu seisukord milline tahes. Mehe sõnul on maja vastu huvi tuntud isegi Dubaist, Suurbritannia kohalikest kinnisvarahuvilistest rääkimata.

Esialgne kinnisvarakuulutus jättis paljud detailid mainimata. Uues, parandatud versioonis, on kõik sellised asjad siiski kirja pandud. Kuulutust saab näha SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles