Fotod: idülliline väikelinn Itaalias meelitab üheeuroste elamispindadega (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia lipp.
Itaalia lipp. Foto: Pexels / CC0 Licence

Ollolai linnakeses Sardiinia saarel oleks justkui aeg seisma jäänud. Elu kulgeb rahulikus rütmis ning päike paistab enamiku ajast aastast lagipähe, vahendab housebeautiful.com.

Ollolai linna elanikkond on viimase 50 aasta jooksul peaaegu poole võrra kahanenud. 2250 elanikust on tänaseks päevaks alles jäänud vaid 1300 inimhinge. Suurlinnadesse kolinud inimesed on jätnud endast maha tohutul hulgal eluruume, mis on aga aastakümneid tühjana seisnud ning linna majanduslikku elu pärssinud. 

Ollolai linna elanikud on ühtehoidvad ja lootusrikkad. Unistus linna taastamisest ja suurest õitsengust saadab neid tänaseni.

Ollolai linnaametnikud on võtnud ühendust endiste elanikega, eesmärgiga saada neilt nõusolek eluruumide soodsaks edasimüügiks. Lootuses elanike arvu kasvatada, on linnake seadnud eesmärgiks müüa 200 üheeurost eluruumi. Ajaloost pakatavas väikelinnas on praeguseks kaubaks läinud juba kolm hüljatud maja. Linnavõim on aga saanud enam kui sada sooviavaldust üle kogu maailma. 

 

#ollolai #cortes

A post shared by Giovanni Sanna (@gio.sanna1984) on

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles