Galerii: selline on elu maailma kõige ebamugavamas kodutänavas

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuidas tunduks kodutänavas, millest tuhiseb kaks korda päevas täiel kiirusel läbi reisirong? Aga just nii elatakse Vietnamis Hanois. 

Pealtnäha on see Hanoi tänav nagu sealkandis ikka: majad kahel pool teed, majades kodud. Enamiku päevast mängivad tänaval lapsed ja veedavad aega täiskasvanud. Kuid kaks korda päevas, kella kolmeks ja kella seitsmeks, kaob sealt igasugune elu: siis tuiskab tänavast täiel kiirusel läbi reisirong ja selleks ajaks välja jäämine oleks selge enesetapp, vahendab Atlas Obscura.

Vietnamis Hanois asuv tänav, mida läbib raudtee, on elamiseks üks kõige ebamugavamaid maailmas.
Vietnamis Hanois asuv tänav, mida läbib raudtee, on elamiseks üks kõige ebamugavamaid maailmas. Foto: VidaPress

Kihutav rong jätab enda ja majade vahele vaid kitsukesed praod, nii et enne rongi saabumist tuleb tänavalt korjata kõik, mis võiks rongi liikumist häirida või millest sa ilma ei taha jääda. 

Kuid inimesed ise on rongiga nii harjunud, et nad ei varju tingimata tubadesse: nad on õppinud osavalt vastu majaseinu või ukseavadesse liibuma ja tänavale tagasi lipsama nii pea, kui rong on möödunud. 

Tavalist tänavapinda sellel tänaval mõistagi muidugi eriti ei olegi, suurem osa sellest on raudteerööbaste all. 

Ngo 224 Le Duani nimeline tänav on tõeline turismiatraktsioon ja seda käiakse vaatamas üle maailma. 

Kuid ei kujuta vist hästi ette, kui ise säärases kohas elama peaks, eriti veel koos lastega - mis saab siis, kui mõnel päeval kogemata kella vaadata unustad? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles