Fotod: Soome kunstnik kattis sajandivanuse maja roosa heegeldusega

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome kunstniku austusavaldus.
Soome kunstniku austusavaldus. Foto: Pexels / CC0 Licence

Roosa värv on tänasel päeval üheks levinumaks värvitooniks inimeste majapidamistes. Soome kunstnik nimega Olek on oma armastuse heegeldamise ja roosa värvi vastu aga sootuks uuele astmele viinud, vahendab housebeautiful.co.uk.

Möödakõndijatele ja fotograafidele võib vaatepilt küll silmipimestavalt efektne olla, ent reaalsuses on selle taga hoopis sügavam eesmärk ja saamislugu. Roosa heegeldusega kaetud maja on kunstniku austusavaldus kõikidele neile, kes on pidanud oma kodudest põgenema.

«2015. aastal pidi üle 21 miljoni inimese erinevatel põhjustel oma kodudest lahkuma. Roosa maja, meie roosa maja sümboliseerib helget tulevikku ja lootust,» rääkis Olek.

Roosa heegeldusega kaetud maja peaks selle autori sõnul olema omaette sümboliks tervele kogukonnale, kes selle valmimisel kunstnikule appi tulid.

1900. aastal ehitatud maja kuulus algupäraselt entomoloog Karl Jacob Svenskile, kes külma sõja saabudes oli sunnitud küll oma kodust teinekord pagema, ent kes kunagi oma kodu päris lõplikult maha ei jätnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles