Ettevalmistus kogu eluks: Ameerika ema küsib oma viieaastaselt tütrelt üüri

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevalmistus kogu eluks.
Ettevalmistus kogu eluks. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kahe lapse ema Essence Evans leiab, et järelkasvule tuleks juba varakult hakata raha väärtust tutvustama, vahendab theloop.ca. Naine küsib vanemalt tütrelt igakuist üüritasu, et garanteerida võsukese hea ettevalmistus eluks.

Evansi meetod ei pruugi algul kõigi heakskiitu pälvida. Naine ise leiab, et selline lähenemine toob lastele ja nende edaspidisele finantskäitumisele vaid kasu. 

Evans jagab nimelt tütrele iga nädal seitse dollarit taskuraha, pannes tüdrukule sealjuures südamele, et täiskasvanute maailmas kulub see raha suures ulatuses arvete maksmiseks. Tütre taskurahast läheb enamik ema rahakotti tagasi. 

Dollar läheb tinglikult üüritasuks, dollar vee, dollar elektri, dollar televiisori ja interneti ning terve dollar söögi peale.

Tütrele jääb seega vaid kaks dollarit, millega laps võib teha mida iganes süda soovib. Mida tütrekene aga veel ei tea, on see, et ema paneb kõik üürimaksed tütre 18-aastaseks saamiseni kõrvale. Ajaks, mil tütrel on aeg kodust lahkuma hakata, peaks ema olema suutnud kõrvale panna 3380 dollarit ehk peaaegu 2755 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles