Hüva nõu, kuidas eelseisvaks koduostuks veidi raha kõrvale panna

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduost nõuab distsiplineeritust.
Koduost nõuab distsiplineeritust. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kodu soetamine eeldab laitmatut finantskäitumist ja eeskujulikku eelarve jälgimist. Veebilehe realtor.com põhjal uurime, millest oleks mõistlik alustada, et koduostuks veidikenegi raha säästa.

Kibeled juba päris oma kodu soetama? Ehk on abiks alljärgnevad abinõud.

Keskendu prioriteetidele

Üüritasud, pangalaenud ning erinevad järelmaksud - nende tasumine peaks praegu olema prioriteediks. Maksevõlgnevuste kustutamine suurendab panga silmis su krediidivõimelisust ning lihtsustab elu ka koduostu järel.

Iganädalased sissemaksed

Nüüd, mil oled kõrvalistest maksekohustustest vaba, on aeg hakata veidi raha kõrvale panema. Kõik, mis nädalasest eelarvest kipub üle jääma, investeeri koduostu.

Leia mõni täiendav sissetulekuallikas

Selleks ei pea tingimata lisatööd otsima hakkama - täiendava sissetuleku saab ka korralikke vanu asju müües.

Jälgi oma igapäevaseid kulutusi

Väldi spontaanseid oste ning mõtle, enne kui käe pangakaardi järele haarad. Ehk saad see kalendrikuu ilma väljas einestamata või oled ehk nõus iganädalasest maniküürist loobuma?

Proovi kommunaalkuludelt kokku hoida

Ehk raiskad tõepoolest veidi liiga palju kuuma vett nõude pesemisele? Või unustad hoopistükkis ruumist lahkudes enda järelt tuled kustutada? Jälgi oma harjumuslikku käitumist ning tee oma igapäeva rutiinis vajalikud korrektuurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles