Kinnisvara kõrged hinnad sundisid naise endale kummalist eluaset looma

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: treehugger.com

Kinnisvarahinnad tõusevad järjepidevalt ja inimesed on sunnitud eluasemeprobleemile loominguliselt lähenema. Tänu sellele sünnivad nii mõnedki hämmastavad lahendused, nagu tõestab see lugu.

Vancouveri naine Atli avastas ühel hetkel, et vähe sellest, et ta ei jaksa endale kodu osta - ta ei ole võimeline seda ka üürima. Vancouveri kinnisvarahindu on märkimisväärselt kergitanud nii majandusolukord kui ka Airbnb majutusasutused, nii et inimestel on üha raskem endale sealkandis eluaset lubada, vahendab Treehugger.

Bussijuhina töötav naine sai idee omapärase kodu ehitamiseks kolleegidelt: ta märkas, et mitmed auto- ja bussijuhid ööbisid oma sõiduvahendisse ehitatud omaloomingulistes kodudes. Kuigi mõnedki kolleegid viskasid säärase eluviisi üle nalja, sai Atli peagi aru, et sel moel võib elamiskuludelt tohutult säästa. Nii ehitaski ta 2016. aasta Ford Transitisse kodu, kus olemas kõik, mida ta vajab.

Transiti napivõitu pind on väga hoolikalt planeeritud ja täielikult soojustatud - Vancouveri talved pole sugugi leebemad kui Eesti omad, nii et Atlil tuli ka see osa hoolega läbi mõelda. 
Kaubikus on olemas köögivalamu vesi, see tuleb veepumbast, kuid tualetti ja pesuruumi seal mõistagi ei ole. Pesemas käib naine spordiklubis, kus ta trenni teeb. Elekter tuleb päikesepaneelidest.

Atlile meeldib tema praegune elukorraldus nii väga, et ta ei pea seda ajutiseks. Kuna tema eluasemekulud on nüüd nii minimaalsed, saab ta endale lubada vaid poole kohaga töötamist: ülejäänud aja reisib ta oma koduga ringi.
Paljud elavad säärastes nappides tingimustes siiski ajutiselt ja töötavad täie tambiga, kuni oma kodu jaoks vajaminev raha koos on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles