Unistuste koju kolinud naine tunnistab, et igatseb väikeste eluruumide lihtsust ja võlu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka väikestel eluruumidel on omad võlud.
Ka väikestel eluruumidel on omad võlud. Foto: Pexels / CC0 Licence

Inimeste arusaam unistuste kodust on erinev. Väikestes eluruumides elanud Dana tunnistab, et kuigi ta ei vahetaks oma praegust kodu mitte millegi muu vastu, on väikestel eluruumidel tema silmis jätkuvalt teatud mugavus ja võlu.

Dana oli harjunud väikeses majas elama, vahendab apartmenttherapy.com. Ühel päeval otsustas noor naine koos abikaasaga aga pea ees vette hüpata ja soetada endile vana, renoveerimist vajava Victoria-aegse elumaja. Noorte kodu on tänaseks täielikult renoveeritud ning perel ei ole ühtegi kavatsust seda lähiajal ka edasi müüa.

Dana tunnistab, et on nüansse, millest ta tänase päevani puudust tunneb.

Küttearved

Väiksem eluruum tingis ka taskukohasemad kommunaalkulud. Nüüd, mil Dana pere kohustuste hulgas on kolmekorruselise maja kütmine, tunneb Dana puudustust kunagistest arvetest, mis praeguste kõrval naise sõnul lausa köömes on.

Koristamine

Dana mõistab nüüd, miks Victoria-aegsete majade omanike alluvuses alati teenrid olid. Kolmekorruselise maja koristamine ei ole naise sõnul naljaasi. Senised kümmekond minutit on naise sõnul asendunud tundidega.

Mugavusfaktor ja inimlik lähedus

Väikeses kodus oli Danal kõik käeulatuses. Nüüd leiab naine ennast tihtipeale olukordadest, mil peab abikaasa üles leidmiseks käe telefoni järele haarama.

Kiired uuendustööd

Danale meeldis endises kodus nokitseda ja sellele isikupära lisada. Väikese eluruumi tõttu möödusid need ettevõtmised kiirelt ja mugavalt. Uues kodus on aga kõik parameetrid pea peale pööratud ning naine peab senisest suurema mängumaa ja ajafaktoriga arvestama. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles