Oluline üksikasi, mis paljudel värvimistöid alustades kahe silma vahele jääb

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvimistöid tehes tasub olla kannatlik.
Värvimistöid tehes tasub olla kannatlik. Foto: Panther Media/Scanpix

Tihtipeale arvatakse, et mis see värvimine ikka on - käid seina pintsli või värvimisrulliga üle, lased kuivada ning seejärel kordad taas esimest sammu. On aga üks läbiv viga, mida inimesed värvimistöid alustades teinekord vältida ei oska, vahendab purewow.com. 

Ameerika tõsielusstaar Johanna Gaines teab täpset põhjust, miks inimeste värvimistöid teinekord edu ei saada. Gainesi sõnul jäetakse tihtipeale arvestamata loomuliku valguse ja selle päevase muutlikkusega.

«Inimesed ei saa eeldada, et värvitoon paistab iga seina peal täpselt sama - tuleb arvestada sellega, kuidas loomulik valgus igat seina mõjutab,» ütles Gaines.

Milles seisneb lahendus?

Gainesi sõnul siin erilist teadust ja metoodikat polegi - tuleb olla kannatlik ja järjepidev. Soovitud värvitoone on mõistlik enne terve seina üle värvimist veidi katsetada ning seejärel jälgida värvigamma muutumist ööpäeva jooksul. Lisaks soovitab Gaines trende mitte liiga tõsiselt võtta ning valida värvitoonid, mis tõepoolest meele järgi on. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles