Värsked koduomanikud teevad suures õhinas tihti ühe kuluka vea

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Kui uus kodu käes, tahaks selle ju kohe servast servani ära sisustada ja elama hakata. See ei ole aga kuigi mõistlik käitumine, hoiatavad kogenumad.

Sisustusportaal ApartmentTherapy on aastate jooksul külastanud palju kodusid ja teinud palju kodulugusid. Nende toimetajad teavad teiste kogemustest, mis on suurimaid vigu, mida inimesed uue kodu puhul tegema kipuvad: see on sisustamisega kiirustamine.

Olgu tegemist omal käel sisustamise või sisekujundaja tellimisega, sellega ei tasu kiirustada. Enne tuleks pisut sees elada ja lasta tekkida arusaamal, mis sulle üldse oma kodus meeldib ja mis mitte. Millised on sinu stiilieelistused? Kas need selle konkreetse koduga ikka sobivad? Igasse kodusse ei sobi romantiline maakodustiil, samuti mitte moodne minimalism. Õpi oma uut elukohta tundma!

Sisekujundaja kasutamise puhul kiputakse küll arvama, et küll ekspert teab, mida ta teeb, ja see on päris kindlasti ka tõsi, aga paraku ei saa ekspert teada teie eest, kas teile see kodu elamiseks ka päriselt meeldib – paberil võib ju kõik esialgu hea tunduda.

Seepärast tuleks võtta aega ja rahulikult mõelda, mida kodus näha tahad. Vastasel juhul kulutad ära suure summa raha ja oled lõpuks oma kodus ikka rahulolematu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles