Uue koduomaniku sotsiaalmeedia koodeks: mida teha ja mida mitte?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ära jaga tundlikku informatsiooni kogu maailmaga.
Ära jaga tundlikku informatsiooni kogu maailmaga. Foto: Pexels / CC0 Licence

Sotsiaalmeedia on täis varjatud ohte. Kaunis pilt elutoast võib teiselpool arvutiekraani mõne paadunud päti sõrmed hoopis sügelema panna. Veebilehe apartmenttherapy.com põhjal anname ülevaate nüanssidest, mille puhul tasuks sotsiaalmeedias ettevaatlik olla. 

Kodu soetades on inimene ikka eufooriat ja õnne täis. Rõõmu-uudist soovitakse kogu maailmaga jagada, saamata aru sellega kaasnevatest ohtudest ja piinlikkusest.

Kuidas siis oma mainet ja kodu kahjustamata seda suurt uudist tervele maailmale jagada?

Mõned fotod vs terve galerii

Ära jaga maailmaga kõike, mis su koduseinte vahel peitub. Paarist pildist täiesti piisab, et rõõmu-uudis lähedastele teatavaks teha.

Tundlik informatsioon

Ära jaga internetiavarustes ka oma täpset aadressi ning muud isiklikku informatsiooni, millest kurjategija kinni võib haarata. Tundlikku informatsiooni jaga vaid nendega, keda tõeliselt usaldad.

Uued naabrid

Ära koorma oma sõpru igatunniste teadaannete ja pildipostitustega. Selle asemel pühenda veidi aega, et internetiavarustest oma uute naabrite ühine kommuun või foorum üles leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles