Viis mõjuvat põhjust, miks tasuks üleaedsetega häid suhteid luua

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heanaaberlikke suhteid tasub hoida.
Heanaaberlikke suhteid tasub hoida. Foto: Pexels / CC0 Licence

Head suhted naabritega tagavad turvalisuse ja parema elukeskkonna. Selgub, et vennalik läbisaamine võib aidata oluliselt ka teatud kulusid kontrolli all hoida. Veebilehe realtor.com põhjal uurime põhjuseid, miks tasuks üleaedsetega sel põhjusel heanaaberlikke suhteid luua ja hoida. 

1. Lapsehoidjad

Naabrid võivad olla väärt lapsehoidjateks nii lastele, lemmikloomadele kui ka eluruumile endale. Puhkust planeerides võid paluda üleaedsetel näiteks oma kodul silm peal hoida. Usaldusväärne naaber tagab muretuma puhkuse ning loob veelgi enam naabritevahelist kindlustunnet.

2. «Ühine tööriistakast»

Tööriistad ei ole kõige odavamate killast. Erinevate tööde tegemiseks on teinekord tarvis väga spetsiifilisi tööriistu, mida igas majapidamises paraku ei leidu. Ehk on vastutulelikud naabrid nõus üht-teist laenuks andma? Või ehk leidub sinu tööriistakastis midagi, mis naabrite elu lihtsamaks võiks teha?

3. Elupäästjaist naabrid

Teinekord piisab vaid naabrite olemasolust, et hoida ära suuremad õnnetused oma kodus. Lekkivate torude, kütte- või veeavariide puhul on hea, kui naabrite telefoninumber taskus varuks on.

4. Jagatud kulud

Naabrite ühine rahastus võib aidata edendada ümbritsevat elukeskkonda ning lõppkokkuvõttes hoida ka majapidamiskulusid kontrolli all. Suure osaluse korral on kindlasti võimalus ka mitmetelt teenusepakkujatelt teatud soodustust saada.

5. Teise ringi asjad

Elu jooksul koguneb inimeste kodudesse ikka rohkelt asju. Laste kasvades või kasvõi renoveerimistöid tehes jäävad need esemed aga paratamatult seisma ning oma uut võimalust ootama. Ehk tunneb naabrite kodu puudu just sellest seismajäänud kummutist? Või on äkki naabrinaise peres kasvamas väikeseid lapsi, kes meeleldi legoklotsidest torne laduks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles