Uuring: aastaid köökides valitsenud trendide viimnepäev koidab

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm köögitrendi, mis on hakanud inimeste vaateväljalt kaduma.
Kolm köögitrendi, mis on hakanud inimeste vaateväljalt kaduma. Foto: PantherMedia / Scanpix

Ameerikas 2000 koduomaniku seas läbiviidud uuringust selgus kolm aastakümneid köökides valitsenud trendi, mida inimeste valikud enam ei soosi. Kas arvad ära, milliseid detaile inimesed oma köökides enam näha ei taha?

Graniidist tööpinnad

Graniidist tööpinnad jäävad alati iseloomustama 21. sajandi kööke, vahendab apartmenttherapy.com. Tehnikad ja viimistlusviisid on aga täiustunud ning inimestegi mõõt viimaks täis saanud. 2000 vastanust vaid 40% otsustas möödunud aastal graniidist tööpindade kasuks.

Televiisor köögis

Ameerikas on televiisorid aastaid olnud kohustuslikeks elementideks köökides. Kuna need vähendavad oluliselt inimese tööpinda, on ka vaimustus nendest vaikselt vaibuma hakanud.

Kui aastal 2016. plaanis lausa 79% kööki uuendavatest inimestest televiisori kööki paigutada, siis käesolevaks aastaks on see protsent drastiliselt 64%-ni langenud.

Uksepaneelid

Üle 57% vastanutest väitis, et on seljatanud kunagi levinud mitmetasandilised ukselahendused ning otsustanud kööki renoveerima asudes hoopistükkis lamedate uste kasuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles