Kraami välja oma mänguasjakast: üks vana lelu on hingehinda väärt

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Kõik, kes 80ndate lõpus ja 90ndate alguses aktiivsed mänguasjadega mängijad olid - pilgud siia! Teie vanas mänguasjakastis võib peituda terve varandus.

Sisustusportaal Apartment Therapy kirjutab, et Polly Pocketi väikesed nukumajad, mis 90ndatel ka Eesti tüdrukute seas meeletult menukad olid, maksavad tänaseks päevaks, kõigest 30 aastat pärast seda, kui nad tootmisse tulid, kohati juba hingehinda.

«Väikese merineitsi» ja «Alice Imedemaal» komplektide eest on makstud suisa ligi 2000 eurot. Tavalised komplektid, need, mis ka Eestis liikusid, lähevad kaubaks oluliselt odavamalt, kuid siiski märimisväärsete summadega: The Sun kirjutab, et nende eest on saadud keskmiselt ligikaudu 150 eurot.

Eriti hinnatud on Polly Pocketid, mis toodetud enne 1998. aastat, kui Mattel tootesarja Bluebirdilt ära ostis. Mida vanemad, seda väärtuslikumad komplektid on. 

Polly Pocketi taoliste lelude mooditulek on õhus olnud juba paar viimast aastat ja nüüd on nende uus tähelend lõpuks täielikult käes. Kui arvad, et raatsid enda varanduse rahaks teha, siis parim koht nende müümiseks on eBay.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles