Eraisikutest üürileandjate tulevik on tume (4)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürikortereid oleks arukam soetada uusarendustesse, eriti just üürimajadesse.
Üürikortereid oleks arukam soetada uusarendustesse, eriti just üürimajadesse. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Korterite väljaüürimine on üsna mugav ja jõukohane kõrvaläri, mis annab paljudele vaat et teise kuupalga või rohkemgi. Muutuvas turuolukorras tasuks eraisikul aga üüriärisse sukeldumine hoolega läbi mõelda. 

Siin-seal sahistatakse, et kuna Eestis kinnitab üha rohkem kanda professionaalne üüriäri – osa maju ehitataksegi selleks, et sealsed korterid välja üürida –, satuvad varsti hätta need eraisikutest üürileandjad, kes on oma väljaüüritavad korterid ostnud pangalaenuga.

Domus Kinnisvara vanemkonsultant Agur Tammistu ütleb, et arendajate tulevikuplaane vaadates on selge: üürimaju on tulemas palju. «Usun, et paari aasta jooksul lisandub üüriturule 500–1000 uut ühe- kuni kahetoalist väiksemat korterit. Praegu ostab eraisik korteri üürile andmiseks tavapäraselt vanemasse asumisse hinnaga kuni 60 000 eurot. Kui ta teeb seda oma raha eest, siis ei juhtu midagi, sest isegi kui üürihinnad peaksid langema, siis kinnisvarahind on ikka vaikses tõusus ja investeeringuga ei juhtu midagi,» selgitab ta. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles